Moscow
Tokyo
Sofia
London
New York
 

ДЦК вече ще се търгуват на борсата

Търговията ще започне от октомври

От началото на откомври ще започне търговията с държавни ценни книжа и на регулиран пазар, съобщиха от Българската фондова борса (БФБ).

Това ще бъде възможно след изграждането на функционираща връзка между фондовата борса и Българската народна банка в рамките на два месеца и половина.

БФБ е получила одобрение от финансовия регулатор на Правилата за регистрация и търговия на държавни ценни книжа. Това е стъпка от съвместните усилия на Фондовата борса, Централен депозитар, Министерство на финансите и Българска народна банка (БНБ) за създаване на регулиран вторичен пазар за държавен вътрешен дълг в рамките на пазарите, организирани от БФБ, пише още в съобщението на борсата.

„Убедени сме, че с добавянето на ДЦК ще обогатим палитрата от финансови инструменти, които се търгуват на Борсата и ще я направим още по-атрактивна за инвеститорите. Този приоритет си поставихме в Стратегията за развитие на капиталовия пазар и ние работим активно това да стане факт съвсем скоро“, каза Васил Големански, изпълнителен директор на БФБ-София. 

Етикети: търговия |ДЦК |БФБ |КФН
Принтирай