Moscow
Tokyo
Sofia
London
New York
 

Пак терор, ван гази пешеходци в Лондон

Мъж е задържан след атаката с един загинал и 8 ранени

Нова терористична атака разтърси Лондон. Бус се е врязал в пешеходци край джамия в района „Финсбъри парк”. Инцидентът станал след полунощ, когато ванът налетял на хората, излизащи от молитва.

Според мюсюлманския съвет, представителната организация на мюсюлманите във Великобритания,  инцидентът е станал пред джамия. Пострадали са над 10 души. Очевидец съобщи за две тела, останали да лежат на земята.

„Съобщиха ни, че бус е блъснал вярващи, докато излизали от джамията във Финсбъри парк. Нашите молитви са за жертвите”, се казва в съобщение на организацията, пише БГНЕС.

В свещения за мюсюлманите месец Рамазан вярващите отиват на молитва в джамиите около полунощ.

ВВС съобщава, че има един загинал и 8 ранени и е задържан 48-годишен мъж.

"Това е ужасяващо. Всички мои мисли са с ранените, с обичните им хора и със спасителните екипи, работещи на място", заяви в декларация министър-председателят Тереза Мей.

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин заяви, че е силно шокиран от нападението. "Силно съм шокиран от случилото се във Финсбъри парк тази нощ. Мислите ми са с хората и с общността, засегната от това ужасяващо събитие", заяви Корбин.

„Рано е да се каже дали има пострадали българи. Кризисният щаб работи. Чакаме официалната оценка за характера на инцидента”, каза пред Нова тв посланикът ни в Лондон Константин Димитров.

Принтирай