Moscow
Tokyo
Sofia
London
New York
 

87 плажа остават без наемател

Неохраняемите ивици са силно замърсени

Много от плажните ивици у нас и тази година могат да останат без наемател и охрана. Министерство на туризма планира да даде за управление 150 плажа от общо 237, предава БНТ. 

Търсят се стопани за останалите 87 плажа, сред които Шкорпиловци, Кранево и Ахтопол-Север. За момента Министерство на туризма определи концесионерите на 4 големи плажа по Черноморието, а до края на март предстои втори търг за някои от по-малките плажни ивици. 

Липсата на кандидати и некоректно подготвени документи са основните причини за повторното обявяване на търг за плажните ивици. Това от своя страна води до замърсяване и проблеми с чистотата на неохраняемите плажове. 

"Най-замърсен е плажът Крапец в северната част, плаж Шкорпиловци и плаж Алепу в южната част", коментира Стела Барова, главен експерт в Басейнова дирекция "Черноморски район". 

Сред основните приоритети на Министерство на туризма през 2017 г. е засилен контрол върху стопанисването на плажните ивици. Предвижда се създаване на групи, които да проверяват плажовете през лятото. 
Принтирай