Moscow
Tokyo
Sofia
London
New York
 

Приятелският Филдинг

Той е бил „най-красив град в Нова Зеландия“ цели 15 пъти

Преслава Георгиева, 19 Юни 2017 07:18 Увеличи текста Намали текста

Град Филдинг е носител на приза „най-красив град в Нова Зеландия“ цели 15 пъти. Казват, че тук животът е спокоен, жилищата са достъпни, паркирането е безплатно, светофари по улиците няма, а големият град, Палмерстън, е само на 20 километра.

Филдинг се намира в район Манавату на Северния остров на Нова Зеландия, на два часа път с кола от по-голямата част от южната половина на острова, включително столицата Уелингтън. Манавату обхваща площ от 2780 квадратни километра и е заобиколен от две реки (Рангитики на север и Манавату на юг), планината Руахини на изток и Тасманово море  на запад. Местоположението му предлага лесен достъп до четири морски пристанища, седем летища, военновъздушна и две големи военни бази, както и изключително благоприятен климат. Средните температури през лятото са между 16° С и 23° С, но не повече от 30° C, а зимата са 12° С - 15° С.

Населението на Манавату е 28 254 души, половината от които (13 887) живеят във Филдинг. 78% от местните жители са с европейски, 14 са с маорски произход, а 73.4% от всички тях притежават домовете си.  Близостта на град Палмерстън осигурява допълнително възможности за работа на местното население, както и всички удобства на големия град на една ръка разстояние. 

Принтирай