Moscow
Tokyo
Sofia
London
New York
 
Снимка: Pixabay

14% ръст на електронната търговия през 2016 г.

Тя е основен двигател за куриерския бизнес

През 2016 г. на пощенския пазар у нас са работили 160 компании. 184 млн. броя пратки и услуги са предоставени, което е с 5% повече от 2015 г. Това е заявил зам.-министърът на транспорта Димитър Геновски по време на разговори с делегация на Държавното пощенско бюро на Китай.

През изминалата година онлайн търговията у нас има ръст от 14%, което е малко повече от средното за Европа. Нарастването на обемите от пратки се очаква да продължи, очакват от транспортното министерство.

Една от основните цели на официалното посещение на представители на китайската пощенска администрация в България, е развитието на сътрудничеството в обмяната на пощенски пратки между двете страни.

Според Геновски националните пощенски оператори разполагат с най-добре развита мрежа от клонове, дори в най-отдалечените райони на държавите.

Заместник-ръководителят на Държавния офис по пощенските въпроси на Китай Ксиаоджанг Ксинг е посочил, че благодарение на електронната търговия, пощенският сектор отново е в подем. Делегацията на китайската пощенска администрация представи възможности за сътрудничество в рамките на Инициативата „Един пояс, един път“ . По време на разговорите бяха обсъдени и въпроси на пощенското планиране, регулирането на пощенския пазар и координацията в рамките на Всемирния пощенски съюз.

Принтирай